Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Edenaar ziet zwart geverfd waterpistool aan voor vuurwapen: ‘Dit is geen leuk grapje’

EDE - Een inwoner van Ede heeft vrijdagmiddag een waterpistool aan gezien voor een vuurwapen. Een jongere richtte het pistool op de Edenaar. Die schrok zich rot en alarmeerde de politie. 'Dit vinden wij geen leuk grapje', schrijft de Politie Ede een dag na het incident op Facebook. 

De Edenaar fietste op weg naar huis langs een groep jongeren toen het gebeurde. 

Adrenaline 

Een van de jongeren richtte het waterpistool op deze buurtbewoner. Vol adrenaline wilde het slachtoffer verhaal gaan halen bij de jongeren. Die vertelden vervolgens doodleuk dat het maar een grapje was. De bewoner meldde het voorval aan de politie. ‘Helaas voor de jongen vond de melder dit geen leuk grapje en wij als politie ook niet! We nemen dit soort meldingen zeer serieus', meldt de politie. 

Agenten zijn direct bij de jongeren langs de deur gegaan. Pas daar vertelden zij dat het ging om een zwart geverfd waterpistool. Volgens de politie was hierdoor van een afstand niet te zien dat het geen echt vuurwapen was.

De politie waarschuwt voor dit soort grappen. Eerder hield de politie al een campagne om het gevaar van nepwapens te benadrukken. Of de jongere nog bestraft wordt voor het incident, is onduidelijk. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede