Volledig scherm
PREMIUM
Jan Teus van de Beek mag geen bokjes meer opvangen van geitenhouders omdat hij en andere opvangbedrijven niet over de juiste milieuvergunning beschikken. © Herman Stöver

Edese geitenboeren met handen in het haar: ‘van kastje naar de muur gestuurd’

EDE/OTTERLO Geitenboer Jan van de Beek uit  Otterlo wil duidelijkheid van de gemeente Ede en de provincie Gelderland over de toekomst van bokkenboeren in de gemeente Ede. Door een verbod van de provincie zitten de boeren met de handen in het haar. 

In een brief aan provinciale staten schrijft advocaat Tjeerd Grunbauer dat zijn cliënt - geitenboer Jan van de Beek uit Otterlo - nu eindelijk eens duidelijkheid wil over de toekomst van de boeren die geitenbokken vetmesten. Zeker twee boeren in de gemeente Ede mogen geen geitenbokken meer houden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

    Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

    ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede