Volledig scherm
PREMIUM
Wendy van Wakeren vangt pakketjes op van buurtgenoten die niet thuis zijn. ,,Dit werk geeft me het gevoel dat ik er weer toe doe.” © Herman Stöver

Edese Wendy runt ‘postkantoortje’ voor de wijk: ‘Soms is het passen en meten’

EDE – De gang staat vol pakketjes en ook de trap is gebarricadeerd door twee enorme dozen. De Edese Wendy van Wakeren runt sinds vorig jaar ‘een postkantoortje’ in de wijk Maandereng in Ede. Ze is een officieel afhaalpunt voor pakketten voor buurtgenoten. En die weten haar steeds beter te vinden.

,,Ik ving al veel pakketjes op voor de buren, toen ik thuis kwam te zitten nadat ik mijn baan verloor. Door een pijnlijke hernia, kon ik ook niet veel anders. Mijn man las een artikel over Homerr en dat bleek de perfecte oplossing om weer actief te worden.”

Homerr is een platform waar particulieren tegen een vergoeding pakketten aannemen voor buurtgenoten die niet thuis zijn.

Het bedrijf is sinds 2017 actief en werkt samen met verschillende pakketdiensten waaronder UPS, DHL, DPD en GLS. ,,Omdat het zo goed loopt, zijn we nu ook in Denemarken gestart”, zegt de oprichter Mark Jan Pieterse.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede