Voor de extra check staat er nu een tent bij de hoofdingang van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Voor de extra check staat er nu een tent bij de hoofdingang van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Ziekenhuis Gelderse Vallei

Extra check voor je Ziekenhuis Gelderse Vallei binnen mag

EDE - Wie Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede via de hoofdingang binnenloopt, wordt vanaf nu gevraagd of hij klachten heeft die met het coronavirus te maken kunnen hebben. 

Door de extra check wil het ziekenhuis voorkomen dat mensen die mogelijk corona hebben, onbeschermd het ziekenhuis betreden. Het ziekenhuis wil zo zijn patiënten, bezoekers en medewerkers adequaat beschermen tegen het virus. 

Triage bij hoofdingang

Het ziekenhuis heeft hiervoor een zogeheten triage in een tent ingericht bij de hoofdingang. In het gebouw in Ede worden patiënten met en zonder corona strikt gescheiden.  Als er het vermoeden bestaat dat iemand corona heeft, dan kan hij terecht bij een tent aan de achterzijde van het gebouw, bij de spoedeisende eerste hulp. 

Als iemand verkouden is of hoest, dan wordt er bij de hoofdingang gevraagd of de afspraak in het ziekenhuis echt door moet gaan. Is de antwoord daarop ja, dan krijgt deze persoon een chirurgisch mondmasker op. 

In samenwerking met indebuurt Ede