Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Failliet Van Ginkel Trucks uit Ederveen overgenomen

EDERVEEN - Truckbedrijf Van Ginkel, met vestigingen in Ederveen en Utrecht, wordt overgenomen door Bakker Bedrijfswagens uit Apeldoorn. Daarmee blijft een groot deel van de personeelsleden verzekerd van hun baan. In september werd het faillissement uitgesproken. 

Dat meldt curator Aart-Jan Stokkers van Van Veen Advocaten. Twee jaar geleden wilde Bakker Bedrijfswagens Van Ginkel al overnemen. Dat ging uiteindelijk niet door. Van Ginkel verkeerde al enige tijd in zwaar weer.  Stokkers laat weten niet precies te kunnen zeggen wat de exacte reden is voor het faillissement. ,,Daar moet ik nog onderzoek naar doen. Het lijkt op een opeenvolgende reeks van tegenslagen voor het bedrijf.’’ 

Groot deel personeelsleden gaat mee. 

Van de 29 personeelsleden die nu actief zijn bij Van Ginkel, kunnen er straks vermoedelijk zo’n 24 aan de slag bij het nieuwe bedrijf. 

Van Ginkel maakte onder de naam Ginaf voorheen Trucks in Ederveen. De productie van Ginaf-trucks verhuisde later naar Veenendaal. Daarna werd het bedrijf opgesplitst in een fabriek een een servicebedrijf in Ederveen, het huidige Van Ginkel. Ginaf is inmiddels overgenomen door het Chinese CHTGC.

De naam Van Ginkel is nauw verbonden met de Dakar-rally. Van Ginkel-directeur en wedstrijdrijder Wuf van Ginkel was de laatste jaren echter al niet meer met een eigen truck actief, maar reed wel mee met de rally. 

In samenwerking met indebuurt Ede