Volledig scherm
Het gemeentehuis van Ede. © DG

GemeenteBelangen Ede breekt met raadslid Ellen Wijnsouw

updateEDE GemeenteBelangen Ede heeft de samenwerking met raadslid Ellen Wijnsouw beëindigd. Of ze haar raadszetel ook opgeeft, is nog niet bekend. Wijnsouw wil daar na het weekeinde meer duidelijkheid over geven.

GemeenteBelangen haalde bij de laatste verkiezingen 5 zetels in de Edese gemeenteraad en de partij is vertegenwoordigd in het college van B en W. De partij heeft vanochtend laten weten dat er gebroken is met raadslid Wijnsouw. ,,Het is een beslissing van de fractie en van het bestuur", aldus fractievoorzitter Gabrielle Hazeleger namens de partij. ,,Het komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Vanwege verschillen in opvattingen over de koers en ook het toekomstbeeld is het besluit genomen om uit elkaar te gaan.”

Of Wijnsouw, bezig aan haar derde termijn als raadslid, haar zetel ook opgeeft of doorgaat als eenmansfractie, is nog niet bekend. Hazeleger: ,,Dat weten we nog niet en daar moeten we nog over in gesprek met haar.” 

Wijnsouw zelf laat weten dat ze zich nog beraadt of ze in de Edese gemeenteraad blijft. Na het weekeinde komt daar meer duidelijkheid over, aldus Wijnsouw. Tot die tijd wil ze ook nog geen uitsluitsel geven over de reden van haar vertrek.

De partij betreurt de ontstane situatie en dankt Ellen Wijnsouw voor haar jarenlange inzet voor de gemeente en voor GemeenteBelangen Ede, aldus het persbericht van de partij.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede