Volledig scherm
Emma Holmes (links) en Sarah Haimes. © Sven Menschel

Gemist? Een man voor de klas en tekenen met algen

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Comedy in Wageningen - Improvisatieworkshops, optredens van comedians en een geïmproviseerd alternatief kerstverhaal. Dat zijn de ingrediënten van het eerste vijfdaagse Waggers Comedyfestival in Wageningen. De Engelse Emma Holmes (27) en Hondurese Sarah Haimes (33) organiseren in Wageningen al vier jaar Engelstalige comedy avonden. ,,Onze bezoekers willen goede kwaliteit comedy. Over het algemeen hoeven de comedians niet met grappen over geslachtsdelen aan te komen.”

Een man voor de klas - Mannen in het basisonderwijs, ze zijn er wel maar je moet ze met een vergrootglas zoeken. Volgens de Edese leerkracht Timon Arentsen zijn mannen best te porren om voor de klas te staan, maar moet je ze meer bieden. Hij houdt zich al dertien jaar staande tussen voornamelijk vrouwen. Toch zou leerkracht Timon Arentsen (37) zo weer kiezen voor het basisonderwijs. ,,Ik ben een echte lesgever. Geniet ervan kennis over te dragen en met een klas op te trekken.”

Over koffieleutjes en koffieluitjes - Sinds ‘Koffieluitjes’ voelen veel ouderen uit de Indische buurt in Ede zich minder eenzaam. Het geheim: maandelijks samen een bakje koffie doen, een spelletjesochtend en een uitje. Natasja van den Brink bedacht het simpele maar succesvolle concept zes jaar geleden. Inmiddels is ze zover om Stichting Koffieluitjes verder uit te rollen over Ede.

Tekenen met algen - Algen als grondstof voor tekenkrijt. Het is weer eens wat anders. Lenneke van der Goot werkte de afgelopen twee maanden in de zogeheten MIR-tent voor het Forumgebouw op de Wageningen Campus met algenkrijt aan haar werk Algae Object Field. ,,Werken met algenkrijt is toch wel wat moeilijker.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede