Volledig scherm
Nieuwe studenten op het Introfestival van de CHE. © Herman Stöver

Gemist? Een recordaantal eerstejaars in Ede en de mooiste tuinen van Bennekom

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Houdt Otterlo aantrekkelijk - Toeristische ondernemers in Otterlo slaan de handen ineen om dorp aantrekkelijk te houden voor de vele toeristen die het plaatsje bevolken. ,,De afgelopen vijftig jaar ontbrak het aan een echte visie op toerisme”, zegt Hans Bom, eigenaar van hotel De Sterrenberg. 

Route 66 in Ede - Het lijkt een scène uit een film. Aan de Broeksteeg in Ede waant de achteloze fietser zich op route 66. Midden in een weiland staat een knalrode Opel Blitz voor een retro Esso pompstation uit de jaren zestig. Trotse eigenaar is Kees Slemmer (78). 

Een recordaantal studenten - Meer dan 1700 eerstejaars beginnen deze week aan een studie aan de Christelijke Hogeschool Ede. Een recordaantal. Maar Ede heeft dan ook veel te bieden, stelt de CHE. Wat dan? Kwaliteit en sfeer, zeggen de ouderejaars.

De mooiste tuin van Bennekom - De zomer loopt ten einde en vier dames in groene hesjes maken een laatste ronde door Bennekom op zoek naar de mooiste twee tuinen van het dorp. Op pad met de tuinkeurders van Floralia.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede