Volledig scherm
PREMIUM
Het bos bij parkeerplaats Ginkelse Zand is tegenwoordig met hekwerken afgesloten. © Tamara Reijers

Get a room

BLOGGet a room! Dat roepen de tieners van nu als ze anderen in het openbaar zien minnekozen. Of, in hun taal: huigje-tik doen. Zij hoeven er immers geen getuige van te zijn als anderen elkaar aardig vinden, is hun redenatie. Ieuw. Laat staan als daar ook nog kleren bij uit zouden gaan. 

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Margreet Terpstra © Foto Raphael Drent
Quote

Dat roepen de tieners van nu als ze anderen in het openbaar zien minnekozen

Het bosje achter parkeerplaats Ginkelse Zand langs snelweg A12 was zo’n plek waar dat wel gebeurde. Waar met name mannen elkaar in de openlucht opzochten voor vluchtig contact. Omdat dat thuis niet kon, legde homobelangengroepering COC uit, Ede is namelijk zo traditioneel. 

Dat lijkt toch een beetje tegenstrijdig: dat het zo spannend is om thuis te blijven, dat je naar een openbare parkeerplaats aan een drukke snelweg gaat - waar je met een beetje pech ook gezien kunt worden door een bekende.

Ik moest denken aan een jongen die ooit meedeed aan het tv-programma All you need is love, omdat hij een meisje niet durfde aan te spreken uit angst af te gaan. Vervolgens vroeg hij haar voor het oog van de hele school en half Nederland mee uit. Waarop zij voor hetzelfde publiek liet weten dat ze al een vriend had en daarmee vermoedelijk voor de rest van zijn leven zijn romantische carrière vernielde, maar dat terzijde.

Zouden rokers, te-veel-vet-eters en de lekker-doordrinkers ook weleens behoefte hebben aan een eigen bosje waar ze hun gang kunnen gaan? 

Het Ginkelse Zand is nu afgesloten met een hek. Homodiscriminatie, zegt COC. Zou er ook een hek zijn gekomen als er avontuurtjes tussen mannen en vrouwen plaatsvonden? Ik denk van wel. Voor sommige dingen geldt zonder onderscheid des persoons: get a room.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede