Volledig scherm
Winkelcentrum Bellestein in Ede. © Politie Ede/Facebook

Groep jongens intimideert vrouw en kind in auto bij parkeerplaats Ede

EDE - Een groepje jongens heeft zaterdag aan het begin van de avond een vrouw en haar kleine kind lastig gevallen op de parkeerplaats van winkelcentrum Bellestein in Ede. Tegen de auto waar de twee in zaten werd meerdere keren geschopt en geslagen. Toen de vrouw de schade aan haar wagen wilde bekijken, werd ze uitgescholden en geduwd.

De vrouw bleef ongedeerd, meldt de politie op Facebook. 'Maar u kunt zich vast voorstellen dat dit erg intimiderend is voor de vrouw en haar kindje.'

De vrouw reed zaterdag op een zebrapad op de parkeerplaats af toen ze de jongens zag lopen. Zij twijfelde of zij wel of niet over wilden oversteken. Toen de bestuurster optrok met haar auto, sloeg en schopte het groepje tegen de wagen. Dat zorgde voor twee flinke deuken in het chassis. Verderop werden de vrouw en het kindje voor een tweede keer belaagd. De groep liep daarna richting de Steinwijk, een deel van Veldhuizen.

'Helden'

'Ook al vinden deze 'helden' misschien dat de bestuurder op het zebrapad niet juist heeft gehandeld, dit is dan nog geen reden om zich zo uit te leven op de personen en de auto', stelt de politie.

Omdat de vrouw aangifte heeft gedaan, is de politie nu op zoek naar getuigen. De politie zegt 'al wat informatie over de signalementen en samenstelling van de groep' te hebben.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede