Volledig scherm
De vriendinnen Van der Veer (rechts) en Jager in Ede. © Herman Stöver

'Het mag bourgondischer’

ValleivolkDe Edese vriendinnen Van der Veer en Jager gaan graag op stap naar het buitenland.

,,En ik kom van oorsprong uit Amsterdam dus ja, dan vind je Ede wel wat stijf. Het mag hier allemaal wel wat bourgondischer, wat dat betreft zou ik beter thuis zijn in Wageningen bijvoorbeeld. Dat is dankzij de studenten levendiger, vind ik'', zegt Van der Veen. ,,Ze willen graag dat Ede een jonge, dynamische stad is. maar in mijn ogen is dat toch niet zo'', zegt Jager.

En toch wonen de beide dames al tientallen jaren in Ede. ,,Natuurlijk zijn er ook heel veel positieve punten. De natuur is prachtig en ik voel mij hier altijd veilig. Dat is ook wel wat waard. Maar toch moet ik af en toe even opladen in Amsterdam.''

Valleivolk (728)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede