Volledig scherm
De vriendinnen Van der Veer (rechts) en Jager in Ede. © Herman Stöver

'Het mag bourgondischer’

ValleivolkDe Edese vriendinnen Van der Veer en Jager gaan graag op stap naar het buitenland.

,,En ik kom van oorsprong uit Amsterdam dus ja, dan vind je Ede wel wat stijf. Het mag hier allemaal wel wat bourgondischer, wat dat betreft zou ik beter thuis zijn in Wageningen bijvoorbeeld. Dat is dankzij de studenten levendiger, vind ik'', zegt Van der Veen. ,,Ze willen graag dat Ede een jonge, dynamische stad is. maar in mijn ogen is dat toch niet zo'', zegt Jager.

En toch wonen de beide dames al tientallen jaren in Ede. ,,Natuurlijk zijn er ook heel veel positieve punten. De natuur is prachtig en ik voel mij hier altijd veilig. Dat is ook wel wat waard. Maar toch moet ik af en toe even opladen in Amsterdam.''

Valleivolk (728)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede