Leerlingen en docenten van Het Streek College in Ede met de prijs die de school heeft gewonnen met haar onderwijsproject over de Europese Unie.
Volledig scherm
Leerlingen en docenten van Het Streek College in Ede met de prijs die de school heeft gewonnen met haar onderwijsproject over de Europese Unie. © Het Streek College

Het Streek Lyceum wint prijs voor onderwijsproject over Europese Unie

EDE - Het Streek Lyceum uit Ede heeft de Jan Amos Comenius Award gewonnen. Die prijs wordt in 22 landen uitgereikt aan de school die het beste onderwijsproject heeft over de Europese Unie. 

Het Streek heeft de prijs te danken aan een onderzoeksopdracht waarin leerlingen van havo 4 en vwo 5 zich hebben verdiept in de ontstaansgeschiedenis van de EU, de huidige inrichting en wat de actuele thema’s zijn. In een debat moest de opgedane kennis worden toegepast. 

Innovatieve manier

Het juryrapport roemt de innovatieve manier waarop de leerlingen kennis hebben vergaard. De jury stelt dat het project goed kan worden gehouden op andere scholen, zowel in Nederland als in andere Europese landen.

Docent Liane Vissers ’t Hof is dan ook trots op de prestatie van haar leerlingen. Ze heeft de indruk dat de leerlingen veel hebben geleerd. ,,En dat was nou net de bedoeling.”

Maatschappelijk bewust maken

 ,,Wij vinden het belangrijk om leerlingen maatschappelijk bewust te maken’’, zegt rector Wilfred Nep. ,,Een project over de Europese Unie past daar prima bij, zeker wanneer de leerlingen uitgedaagd worden om hun mening te vormen op basis van eigen onderzoek. Dit is onderwijs op z’n mooist. Mooi dat daar nu internationale waardering voor is.”

Op Youtube is een korte impressie te vinden van het project te zien:

In samenwerking met indebuurt Ede