Volledig scherm
Ineke Boon. © In de Buurt Ede

Ineke verkoopt lingerie aan huis: ‘Mensen geven zich letterlijk bloot aan mij’

Een nieuwe bh of slips kopen is voor de meeste vrouwen een drama. Alles moet uit om te passen, je staat te bibberen in het hokje en vaak weet je eigenlijk ook niet goed welke maat je eigenlijk hebt. Ineke Boon uit Bennekom helpt vrouwen: zij verkoopt lingerie aan huis.

Ineke organiseert verkoopochtenden en -middagen bij verzorgingshuizen, seniorenflats en dergelijke. ,,Ik vind het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig eigen keuzes moet kunnen maken. Daarom ben ik deze onderneming begonnen. Ik hoop op deze manier veel mensen van dienst te kunnen zijn.”

Als mensen het lastig vinden om naar een winkel te komen en lingerie te passen in een hokje, kan Boon juist een helpende hand bieden. ,,Als ik langskom, kan ik ze helpen met uit- en aankleden, dat is juist geen enkel probleem.”

Voor Boon voor zichzelf begon, drie jaar geleden, werkte ze in meerdere lingeriezaken. ,,Ik zag toen dat als ouderen en minder mobiele mensen kwamen, ze al moe waren voor ze in de winkel waren en dan moesten ze nog passen. En voor dochters is het ook niet leuk om lingerie te kopen voor hun moeder; als het niet goed is, moeten ze weer terug naar de winkel.”

Hoe zo’n verkoopochtend er dan uitziet? Boon gaat met een grote bus vol lingerie naar de locatie, stalt alles uit als een soort ‘winkeltje’ en maakt er een gezellige ochtend van met haar klanten. ,,Met veel gesprekken en aandacht voor de mens.” Passen? Dat kan in het invalidentoilet, want dat is lekker ruim.

Collectie

Boon’s collectie bestaat uit pyjama’s, nachthemden, dusters, hemdjes, slips, bh’s, corseletten, panty’s, pantykousjes en pantybroekjes. Zowel voor vrouwen als voor mannen, al is de damescollectie wel een stuk uitgebreider. Alles is van goede kwaliteit, want in verzorgingshuizen wordt de lingerie heet gewassen en daar moet het wel tegen bestand zijn, legt ze uit.

,,Het sociale stukje vind ik erg leuk. Soms zijn het mensen die weinig buiten komen. Die vertellen me dan hele verhalen, ze geven zich letterlijk bloot aan mij.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
    PREMIUM

    Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

    EDE - Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

In samenwerking met indebuurt Ede