Volledig scherm
Het Nederlands vuistbalteam dat vorig jaar meedeed aan het EK oefende destijds bij WAVV in Wageningen. © Herman Stöver

Interland vuistbal bij DVO in Bennekom

BENNEKOM - De DVO-hal in Bennekom is zondagmiddag vanaf 13.30 uur het decor van de eerste officiële interland van het Nederlandse vuistbalteam in eigen land. Oranje neemt het op tegen België.

Vorig jaar deed er voor het eerst een Nederlands nationaal team, vol Bennekommers en Wageningers, mee aan het Europees Kampioenschap vuistbal (faustball) in Duitsland. Op dat EK wist het debuterende Nederlandse team een keer te winnen van de Belgen, maar ze verloren er ook een keer van. De vriendschappelijke interland van zondag geldt voor de teams als een vriendschappelijk oefenduel in de aanloop naar het wereldkampioenschap in Zwitserland waar beide landen in augustus aan mee mogen doen. De interland biedt publiek een kans om eens te zien wat vuistbal nu precies is. Vuistbal wordt in ruim vijftig landen gespeeld. De sport lijkt op volleybal, maar het speelveld is groter. Er staan twee teams met vijf spelers tegenover elkaar. Het is de bedoeling om de bal met de vuist of onderarm in maximaal drie keer over het net te spelen. De bal mag daar na het spelen steeds één keer op de grond stuiten.

Wildcard

De EK-deelname begon vorig jaar als een geintje voor de spelers die elkaar vooral kennen via de Bennekomse korfbalclub DVO. Maar nu de Nederlandse Vuistbalbond een wildcard heeft ontvangen voor het wereldkampioenschap wordt het nog grondiger aangepakt, er wordt regelmatig bij DVO getraind door het team dat spelers kent uit Bennekom, Wageningen en Ede zoals Bart van Roekel, Jurian de Vos, Thijs de Nooij, Stefan Fiechter, Joost de Leeuw den Bouter en Nikky Swinkels.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede