Volledig scherm
De politie bij de tabakszaak in Bennekom na de overval. © Dirk/RonV Media

Jongeman (18) uit Ede opgepakt voor gewapende overval tabakswinkel Bennekom

BENNEKOM/ EDE - De politie heeft drie jongeren opgepakt voor de gewapende overval op tabakswinkel Mekking in Bennekom. De zaak werd afgelopen november overvallen en met de aanhouding van een 18-jarige jongen uit Ede is het politieonderzoek afgerond. 

De tabakswinkel Mekking aan de Veenderweg in Bennekom werd 6 november 2018 overvallen door drie verdachten met bivakmutsen. Nadat ze een medewerkster bedreigden en de inhoud van de kassa opeisten, vluchtten ze weg. Een oplettende burger zette de achtervolging in. Een 18-jarige jongen uit Lelystad kon daarbij aangehouden worden. Een verdere zoektocht met een helikopter en een speurhond leverde toen niets op.

Na de overval startte de politie een buurtonderzoek en werden de camerabeelden bekeken. Hierdoor kon in januari een 17-jarige jongen uit Druten worden opgepakt. De 18-jarige Edenaar werd dinsdag 5 februari aangehouden. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede