Volledig scherm
PREMIUM
Kas Buunk. © Herman Stöver

Kas Buunk koopt weer topstuk voor spotprijs: ‘Het hing in een donker hoekje’

EDE - De Edese kunsthandelaar Kas Buunk (25) heeft voor de tweede keer in ruim een jaar een stuk van een Nederlandse topschilder ontdekt en voor een relatief klein prijsje aangekocht. Deze keer gaat het om een werk van de Haagse landschapsschilder Andreas Schelfhout (1787-1870).

Buunk, werkzaam bij Simonis & Buunk, ontdekte het schilderij onder de naam ‘Hollandse School’ medio december op een veiling. ,,Het hing in een donker hoekje in een achterkamer’’, zegt Buunk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede