Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers op de nieuwe locatie van de kledingbank. © Herman Stöver

Kledingbank Ede weer volop in bedrijf op nieuwe stek

EDE - Nadat haar deuren even gesloten waren is de Kledingbank Ede alweer ruim een maand open. Op het industrieterrein aan de Marconistraat vond de Kledingbank een goede huisvesting waar ze mensen in nood kunnen helpen aan een mooie outfit.

Op een druilerige maandagmorgen zijn de vrijwilligers van de kledingbank druk in de weer met het uitladen en sorteren net binnengekomen kleding. Samen met donateur Ellen (64) uit Ede laden ze haar bomvolle auto uit. Koffers vol met kleding en schoenen, zo goed als nieuw, worden direct gesorteerd en uitgestald in de winkel.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede