Volledig scherm
De kledingbank op de nieuwe locatie aan de Marconistraat. © Herman Stöver

Kledingbank Ede wil vaker open vanwege drukte

EDE - De kledingbank van Ede wil vaker open. Nu loopt de wachttijd voor bezoekers te lang op, aldus het bestuur van de kledingbank. Daarvoor zijn dan wel nieuwe vrijwilligers nodig.

Op haar nieuwe onderkomen aan de Marconistraat is de kledingbank nu drie dagdelen per week open. Edenaren kunnen daar terecht op maandag, dinsdag en woensdag. Dat moeten vier dagdelen per week worden, vindt het bestuur. ‘Dit om de wachttijden voor de cliënten niet onacceptabel lang te laten zijn', aldus de Kledingbank op hun Facebook-pagina.

Vrijwilligers nodig

Daarvoor zijn wel op korte termijn nieuwe vrijwilligers nodig die op de vrijdagmiddag in de winkel van de Kledingbank willen staan om cliënten helpen bij het uitzoeken van een passende outfit. Het is de bedoeling dat de kledingbank dan te bezoeken is van 13.30 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.kledingbank-ede.nl

De Kledingbank Ede opende in november opnieuw haar deuren. Eerder in 2018 werd nog besloten te stoppen bij gebrek aan opvolging en geschikte huisvesting. De Kledingbank zit nu in het gebouw van Restore aan de Marconistraat. Eigenlijk zou de Kledingbank, die inwoners voorziet van kleding die hier zelf niet het geld voor hebben, na vijf jaar voorgoed verleden tijd zijn toen ze weg moest uit haar onderkomen. Een nieuw bestuur kon een geschikte locatie vinden. Ruim 750 mensen, waarvan 400 kinderen, worden jaarlijks geholpen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede