Volledig scherm
Hielke Bethlehem poseert met burgemeester René Verhulst. © Gemeente Ede

Koninklijke onderscheiding voor Edese brandweerman Hielke Bethlehem

updateEDE - Hielke Bethlehem uit Ede is maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem de bijhorende versierselen opgespeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Gelderland-Midden in de brandweerkazerne in Ede.

Bethlehem heeft zich 30 jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer bij de brandweerploeg Ede Centrum. Daarnaast ontwikkelde hij samen met twee wijkagenten van de politie Ede een preventiemethode via WhatsApp tegen woninginbraken. Met deze WhatsApp methode waren zij een van de eerste in Nederland.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede