Manager Restore Kringloop Roelf Jager in de verbouwde, maar door corona gesloten kringloopwinkel in Ede. De opslag van de kringloopwinkels puilt uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Manager Restore Kringloop Roelf Jager in de verbouwde, maar door corona gesloten kringloopwinkel in Ede. De opslag van de kringloopwinkels puilt uit. © Herman Stöver

Kringloopwinkels krijgen flinke draai om de oren door corona: ‘Mensen ruimen wel op, maar vervanging is niet aan de orde’

EDE / VEENENDAAL - De kringloopwinkels zijn dicht, maar het aanbod aan tweedehands spullen is sinds de corona-uitbraak in maart fors toegenomen. We ruimen immers massaal het huis op. De opslag bij Restore Kringloop, met winkels in Ede en Veenendaal, puilt dan ook uit.

0 reacties

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland