Volledig scherm
De politie in de Aldi in Ede kort na de overval. © Tom Huysman / Persbureau Heitink

Man die supermarkt Ede overviel in juni mogelijk ook dader van woningoverval in 2017

EDE - Een overval op een Aldi-supermarkt aan de Parkweide op 1 juni dit jaar en een overval op een woning aan de Witte de Withstraat in Ede in 2017 zijn mogelijk door dezelfde dader gepleegd. De politie in Ede heeft aanwijzingen die daarop duiden. 

Het overvallenteam van de politie onderzoekt beide zaken. Van de overvaller die in juni toesloeg in Ede ontbrak tot nu toe elk spoor. Voor de woningoverval op 14 maart 2017 is een 21-jarige Edenaar aangehouden en veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Een tweede overvaller wist nog steeds uit handen van de politie te blijven. Hij is mogelijk ook de dader van de overval op de supermarkt van dit jaar.  

Helm gevonden

De supermarktoverval vond rond 20.00 uur in de avond plaats. Een man met een zwarte helm op liep de zaak binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen terwijl er nog diverse klanten in de zaak waren. De overvaller ging er op zijn scooter vandoor met zijn buit. Zijn helm werd later teruggevonden  in het bos bij de Doesburgermolen.

Bewoners zwaar mishandeld door overvallers

Bij de woningoverval in 2017 werden de bewoners door twee gewapende overvallers zwaar mishandeld. De daders gingen zonder buit weg van de Witte de Withstraat.  Een van de daders kon op basis van DNA-sporen aangehouden worden.

Het overvallenteam hoopt alsnog tips te ontvangen die helpen om de overvaller die verantwoordelijk was voor beide zaken te kunnen oppakken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede