Volledig scherm
Het paviljoen van park De Hoge Veluwe. © Kevin Hagens

Meer bezoekers nationaal park De Hoge Veluwe dan verwacht

HOENDERLOO - Het nationaal park De Hoge Veluwe heeft een goed jaar achter de rug. In 2019 kwamen er 625.000 betalende bezoekers. Dat is veel meer dan de 590.000 bezoekers waarop gerekend was.

Dat meldt de stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe die het gebied beheert. Het nationale park is voor haar voortbestaan vrijwel geheel afhankelijk van betalende bezoekers. Dankzij de inmiddels ruim 600.000 bezoekers per jaar wordt het park in staat gesteld om de 5.400 hectare aan bijzondere natuur en landschappen te beheren en beschermen. 

Het in het Park gelegen Kröller-Müller Museum heeft onlangs ook haar bezoekersaantallen gepubliceerd die hoger waren dan verwacht. Daar kwamen meer dan 400.000 bezoekers langs. De bezoekerscijfers van het Park zijn gebaseerd op betalende bezoekers, de cijfers van het Museum zijn gebaseerd op het aantal bezoeken.

De Hoge Veluwe kwam vorig jaar in het nieuws als toeristische trekpleister toen de internationaal erkende reisgids Lonely Planet het park tot de beste bestemmingen voor 2020 op de lijst zette.

In samenwerking met indebuurt Ede