Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Meisje (15) stapt uit het leven na misbruik: oom moet naar een kliniek

Een 35-jarige man uit Moerdijk die zijn nichtje (15) in Ede dronken voerde en misbruikte, moet naar een kliniek. Het meisje beroofde zich na de daad van het leven. 

De rechtbank in Arnhem legde de man maandag een gevangenisstraf op van 150 dagen waarvan 146 dagen voorwaardelijk. De man, die heeft bekend dat hij zijn nichtje betast heeft, zat vier dagen in voorlopige hechtenis en werd toen geschorst om zich onder behandeling te stellen.

De man is eerder voor ontucht met een minderjarige veroordeeld en daarvoor behandeld. De rechtbank wil dat hij naar een kliniek gaat waar een goede diagnose wordt gesteld en vervolgens naar een zorginstelling om intensief behandeld te worden. Hij komt gedurende een proeftijd van drie jaar onder toezicht van de reclassering.

Quote

We krijgen haar nooit meer terug. Maar we willen hem achter de tralies zien

Vader van het meisje
  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

In samenwerking met indebuurt Ede