Met een rake penalty opent ex-profvoetballer Kiki Musampa het gerenoveerde en naar hem vernoemde sportveldje in de wijk Klaphek in Ede. Op doel staat sportwethouder Peter de Pater.
Volledig scherm
Met een rake penalty opent ex-profvoetballer Kiki Musampa het gerenoveerde en naar hem vernoemde sportveldje in de wijk Klaphek in Ede. Op doel staat sportwethouder Peter de Pater. © Herman Stöver

Met nieuw sportveld wil Kiki Musampa wat terugdoen voor 'zijn' Ede: ‘Dit is waar het voor mij begon’

In 1996 was Kiki Musampa de eerste profvoetballer die een officieel doelpunt maakte in de net geopende Amsterdam ArenA. Vrijdagmiddag kwam daar een nieuwe mijlpaal bij, toen Musampa met een rake penalty zijn eigen pleintje in de Edese wijk Klaphek officieel opende.

  1. Dringende oproep aan minister tot actie bij knooppunt A30/A1: ‘Slagader mag niet dichtslibben’
    PREMIUM

    Dringende oproep aan minister tot actie bij knooppunt A30/A1: ‘Slagader mag niet dichtslib­ben’

    De aansluiting van de A30 op de A1 bij Barneveld zorgt voor veel verkeersoverlast. Files zijn aan de orde van de dag en er gebeuren relatief veel ongelukken, die weer voor nieuwe files zorgen. De maat is vol voor de acht gemeenten van de regio Foodvalley (Ede, Veenendaal, Wageningen, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Barneveld en Nijkerk). Ze roepen minister Mark Harbers (infrastructuur en waterstaat) op tot onmiddellijke actie.
    Lunteren