Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Minister Dekker: ‘Geen signalen radicalisering bij vader Edese jihadiste’

EDE - Er is geen aanleiding om te denken dat de vader van de veroordeelde Syriëgangster Senabel Al N. geradicaliseerd is. Dat stelt minister Sander Dekker. De kinderen van de Edese jihadiste woonden sinds de terugkeer van Senabel bij hun opa en oma in Ede. 

In juni vorig jaar liet burgemeester René Verhulst van Ede weten zich zorgen te maken over de kinderen omdat er signalen waren binnengekomen dat de opa van de kinderen een IS-sympathisant zou zijn. ,,We hebben bij de kinderbescherming afgeraden om de twee kinderen daar onder te brengen’’, zei de burgemeester destijds. 

In een informatiebrief aan de Tweede Kamer schrijft minister Sander Dekker nu dat na extra onderzoek niets gebleken is van sympathie voor IS bij de Edese opa. De Edenaar zelf ontkende in deze zomer al in alle toonaarden een extremist te zijn. ,,Ik vind IS helemaal geen goede organisatie‘’, zei hij tegen de Gelderlander. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede