Neuroloog Myrthe Boss start een campagne om helmgebruik op fiets te stimuleren, haar moeder verongelukte vorig jaar bij een ongeval met haar e-bike.
Volledig scherm
PREMIUM
Neuroloog Myrthe Boss start een campagne om helmgebruik op fiets te stimuleren, haar moeder verongelukte vorig jaar bij een ongeval met haar e-bike. © Herman Stöver

Myrthe verloor haar moeder door een fatale val met de fiets, nu pleit ze voor een helm: ‘Het kan heel veel leed voorkomen’

EDE - Als ze een fietshelm had gedragen, was de moeder van Myrthe Boss er mogelijk nog geweest. Die gedachte zorgt ervoor dat Boss, neuroloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, nu vurig pleit voor een helm op de fiets. Zeker bij e-bikers, ouderen en jonge kinderen.

0 reacties

 1. Verbazing bij Fietsersbond om advies helm voor snorfietsers: 'Straks wil niemand meer fietsen’
  UPDATE

  Verbazing bij Fietsers­bond om advies helm voor snorfiet­sers: 'Straks wil niemand meer fietsen’

  Door een fietshelm voor kinderen en elektrische fietsers te verplichten zou de overheid tientallen verkeersslachtoffers per jaar voorkomen. Dat stellen het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een onderzoek naar effecten van politieke maatregelen op de verkeersveiligheid. De instanties adviseren de overheid om de fietshelm voor die groepen te verplichten, maar daar wil de Fietsersbond niets van weten. ,,Als we dit gaan verplichten, stapt straks bijna niemand meer op de fiets.”

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven
  Play

  Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven

 2. Zes gastarbeiders omgekomen bij busongeluk in Polen
  Play

  Zes gastarbei­ders omgekomen bij busongeluk in Polen