Volledig scherm
Het Kantinegebouw. © Google Streetview

Nieuwe basisschool Oranje Nassau opent in zomer 2020

EDE - De nieuwbouw van basisschool Oranje Nassau in het Kantinegebouw op het ENKA-terrein in Ede gaat een jaar later open dan eerder was gepland. Zoals de zaken er nu voorstaan, gaan de deuren van de nieuwe school in augustus 2020 open.

De plannen voor de nieuwe Oranje Nassauschool hebben onlangs zes weken ter inzage gelegen, maar hebben uiteindelijk geen bezwaren opgeleverd. Dat betekent dat de bouwvergunning kan worden afgegeven, waarna de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. 

‘Het bouwbedrijf staat nu klaar om zo spoedig mogelijk na de zomervakantie te starten met de bouw. In augustus 2020 starten we in een nieuw schoolgebouw!’, meldt schooldirecteur Leo Trommel in een bericht aan de bewoners van de nieuwbouwwijk. Aanvankelijk hoopte de school al in het komende schooljaar in het nieuwe onderkomen te trekken.

Fysio en verloskundige

De nieuwe school komt in het Kantinegebouw van de voormalige ENKA-fabriek en neemt daar de begane grond in gebruik. Op de verdieping, waar nu nog een aantal mensen antikraak woont, komen voorzieningen als fysiotherapeut en verloskundige. Naast het gebouw wordt een gymzaal gebouwd. Het beheer komt in handen van Sportservice Ede. 

Ook kindercentrum Bzzzonder opent een vestiging in het Kantinegebouw. Daar komen een buitenschoolse opvang (bso) en een kinderdagverblijf. De bso is nu al een jaar tijdelijk in het nabijgelegen Poortgebouw gevestigd. 

Proef draaien

Quote

In korte tijd zijn er ruim 120 leerlingen ingeschre­ven. Komend schooljaar starten we met tweehon­derd (of meer) leerlingen

Leo Trommel, Directeur Oranje Nassauschool

In datzelfde gebouw heeft de Oranje Nassauschool ook al een jaar proef gedraaid met twee kleutergroepen. Naar verwachting is er het komend schooljaar ruimte voor vijf groepen in het Poortgebouw. Er is hierover overleg met eigenaar Boei, aldus Trommel in de bouwkrant van de school. ‘We hopen er nog een aantal ruimtes bij te krijgen.’’

De Oranje Nassauschool telde bij de start van het afgelopen schooljaar 130 kinderen en het merendeel daarvan was gehuisvest aan de Anton Mauvestraat een eindje verder op, in een vergrijzende wijk. Trommel meldt dat de belangstelling voor zijn school ‘overweldigend’ is. ‘In korte tijd zijn er ruim 120 leerlingen ingeschreven. Komend schooljaar starten we met tweehonderd (of meer) leerlingen.’ Hij voegt er aan toe dat de school daardoor groeit van zeven naar negen groepen.

De Oranje Nassauschool is een school op christelijke grondslag. Eerder zei Trommel al dat nieuwe leerlingen niet per se van christelijke huize hoeven te zijn, want de school staat ook open voor andere gezindten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede