Ontwerpen maken in Cultura.
Volledig scherm
Ontwerpen maken in Cultura. © Herman Stöver

Niks sneeuw en regen: lekker knutselen met de 3D printer in Ede

EDE - Een groep kinderen is ingespannen bezig achter de computer met het maken van een ontwerp dat ze later met de 3D printer tot leven wekken.

Buiten heersen natte sneeuw en een waterkoude miezerregen. Geen weer om eens lekker met de voorjaarsvakantie vierende kinderen het bos in te gaan of een speeltuin te bezoeken. 

Meer activiteiten

Dus kwam het goed uit dat cultureel centrum Cultura in Ede speciaal voor de oudere basisschoolleerlingen een workshop ‘Ontwerp je 3D-print’ had georganiseerd. Dat bleek ook uit de belangstelling. Alle zeven tickets voor de workshop waren verkocht. 

De kinderen maakten eerst een plaatje met hun naam, daarna een vrij ontwerp. Echt druk werd het eigenlijk pas na deze workshop, toen de open inloop van het techlab zo’n 150 kinderen trok. Ook vandaag en morgen zijn er in Cultura nog allerlei activiteiten te beleven voor de jonge vakantie vierende Edenaren.


Ook vandaag en morgen zijn er in Cultura nog allerlei activiteiten te beleven voor de jonge vakantie vierende Edenaren. Klik hier voor het programma.

In samenwerking met indebuurt Ede