Volledig scherm
Een impressie van de WFC Experience. © Gemeente Ede

Nog wat extra huiswerk voor het World Food Center door milieu-eisen

EDE - Niet alleen de stikstofuitspraak, ook andere milieu-eisen zorgen ervoor dat het World Food Center nog wat extra huiswerk heeft voordat het centrum over voedsel en voedselveiligheid er kan staan. 

De Commissie voor de milieueffectrapportage, die de milieuplannen van gemeenten toetst, stelt dat de gemeente Ede nog niet helder heeft gemaakt hoe het de ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid gaat realiseren. De commissie geeft de gemeente diverse aanbevelingen mee. Zo moet Ede niet alleen haar doelen op bijvoorbeeld het gebied van energiegebruik bekend maken, maar ook laten zien hoe ze die plannen goed gaan evalueren.

Stikstof als groot probleem

Daarnaast wijst de commissie er op dat Ede duidelijk moet omschrijven wat voor evenementen er plaats kunnen vinden op de locatie vlakbij Natura 2000-gebied. Als laatste wijst de commissie nog eens op de uitspraak van de Raak van State over het Programma aanpak stikstofdepositie waar de gemeente geen gebruik meer van kan maken. 

‘Dit betekent’, zo schrijft de commissie,  ‘dat moet worden onderbouwd dat het plan geen negatieve effecten op beschermde natuurgebieden in de omgeving heeft.’

Het plan dat is ingediend behelst het oude kazerneterrein Maurits-Zuid. Daar moet een grote attractie rond voedsel komen en een campus met onder meer een hotel en bedrijven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede