Volledig scherm
PREMIUM
Elbert Achterstraat gaat samen met zijn vrouw een jaar lang fietsen om de wereld voor Net4kids om geld op te halen voor straatmeisjes in India. © Herman Stöver

Op de fiets de wereld over om kinderen te helpen

EDE - Edenaar Elbert Achterstraat begint morgen met zijn partner Syneke Vonk aan een enorm avontuur voor het goede doel: in drie jaar tijd fietsen ze samen de wereld rond.

,,Het maken van een lange, verre reis was altijd al een jongensdroom die nu eindelijk werkelijkheid wordt’’, vertelt Achterstraat (63). ,,Daarnaast wilde ik eigenlijk ontwikkelingswerker worden. Dat is er alleen nooit van gekomen. Maar op deze manier kan ik mij alsnog inzetten voor het goede doel.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede