Volledig scherm
Politie bij de Bethelkerk, zaterdag. © GinoPress B.V.

Opnieuw ingebroken bij Edese kerk

EDE - Bij de Bethelkerk in Ede is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Alles is overhoop gehaald en er is in ieder geval een computer gestolen. Er was geen geld meer aanwezig in de kerk.

Eerder deze maand werd al duidelijk dat Edese kerken geteisterd worden door een inbraakgolf. De afgelopen maanden is er zeker zeven keer ingebroken bij vijf kerken.

Hoe groot de schade in de Bethelkerk is na de inbraak van afgelopen nacht, is nog niet duidelijk. Deuren zijn geforceerd, kasten overhoop gehaald en zendingsbusjes van de muur getrokken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede