Volledig scherm
PREMIUM
Hier mondt de buis met vervuild Edes Enkawater waarschijnlijk uit in de Rijn bij Wageningen , op deze archieffoto v.l.n.r. Gerard Hartman van het Waterschap Vallei en Veluwe, Liesbet Timan van gemeente Ede en Harry Post van gemeente Wageningen © Herman Stöver

Oppompen Enka-vervuiling Ede leidt niet tot verzakkingen

Ede/Wageningen - Er hoeft minder water opgepompt te worden van het door de Enka vervuilde grondwater onder de Edese wijken Rietkampen en Maandereng dan eerder voorzien. En dat betekent dat de kans op verzakkingen volgens waterschap Vallei en Veluwe verwaarloosbaar is. 

De grond in een straal van 30 meter rond de pomplocatie aan de Adamsdreef zal nu maximaal 3 millimeter kunnen dalen door de grondwateronttrekking. Daarbuiten is het effect nog kleiner.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede