Parcours NK wielrennen in Ede bekend: tijdrit door Hoge Veluwe en wegwedstrijd door Wageningen

videoEDE/ WAGENINGEN - De Nederlandse kampioenschappen wielrennen, eind juni in Ede en omgeving, leiden de deelnemers over een parcours door Bennekom en langs Wageningen. Dinsdagmiddag presenteerde organisator Golazo, dat samen met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie en de gemeente Ede het parcours bedacht, de routes.

De opvallendste wedstrijd staat op woensdag 26 juni op de agenda. Dan voert de tijdrit voor mannen door Nationaal Park De Hoge Veluwe. Vanaf het startpunt op de Arnhemseweg in Ede gaan de renners naar Otterlo en daar het park in. In Hoenderloo komen ze er weer uit en rijden dan over de N304 terug naar Ede.  In totaal is het parcours 41,2 kilometer lang. 

De vrouwen nemen zowel heen als terug over deze weg en keren tussen Otterlo en Hoenderloo bij het kantoor van het park. Die route is 32,3 kilometer. 

Licht glooiend 

De wegwedstrijden op 29 (vrouwen) en 30 juni (mannen) worden in Ede en Wageningen gereden. Vanaf de Arnhemseweg gaat het door Bennekom en over de Dreeslaan en Diedenweg naar de licht glooiende Geertjesweg in Wageningen. Vandaar rijden de renners via de Hartenseweg en Bennekom terug naar Ede. De mannen rijden de ronde van 25 kilometer negen keer. De vrouwen vijf keer. 

Opengebroken

De Arnhemseweg, waar ter hoogte van het Mausoleum start en finish zijn gelegd, is op dit moment opengebroken en blijft dat tot 26 juli. Wethouder Peter de Pater verzekert echter dat de weg tijdens de NK gewoon open is. De wethouder reed samen met burgemeester René Verhulst deze week een proefrondje van het parcours samen met de profs Annemiek van Vleuten en Jan-Willem van Schip uit Wageningen.  Beide profs zijn blij dat het parcours ook langs Wageningen komt, de stad waar ze wonen. 

Volledig scherm
De route van het NK in en door Ede. © vanRossumDesign
Volledig scherm
De Wageningse Annemiek van Vleuten werd recent tweede in de Ronde van Vlaanderen. © BELGA
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede