Volledig scherm
PREMIUM
De Markt van Ede veranderde zondag in een Paaspraise. © Herman Stöver

Pasen is meer dan een bezoek aan de meubelboulevard

EDE - Pasen is meer dan alleen een bezoek aan de meubelboulevard en een bakje chocolade paaseieren. Het gaat over de opstanding van Jezus uit de dood. Dat veel Edenaren dat zo voelen, bleek wel op de Markt tijdens de Paaspraise op Eerste Paasdag.

Terwijl kinderen gillend door de fontein renden en zo een nat pak haalden, tuurden ouders op hun liederenblad en zongen mee. Een orkest van het Leger des Heils zorgde voor muzikale begeleiding.

Marit (7) en Vera (5) hadden het verkoelende water ook ontdekt en kwamen doorweekt naar hun ouders Janita en Ronald Magendans gerend. ,,We hebben net 23 kilometer gefietst’’, vertelde Janita. Maar energie hadden haar dochters nog steeds.

 ,,We zaten hier verderop een ijsje te eten toen we gezang hoorden. We gingen maar even kijken.’' Ze waren aangenaam verrast door wat ze aantroffen. ,,Erg bijzonder en mooi, om zo samen te zingen. Helemaal met dit weer natuurlijk."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede