Politie reed Wesley aan, stevige BMW heeft hem gered: ‘Ik kan maar op halve kracht werken’

EDE - Als hij in een klein autootje had gereden, was het heel anders afgelopen. Daarvan is Wesley Meegdenburg (28) overtuigd. Zijn redding was dat hij op maandag 6 januari in een stevige BMW X5 reed toen hij werd geramd door een onherkenbare politiewagen, die zonder zwaailichten of sirene vol door rood licht reed. 

Een maand later zit Meegdenburg met de brokken, maar van de politie heeft hij amper iets gehoord.

Meegdenburg stond vooraan voor het verkeerslicht op de Laan der Verenigde Naties, op de kruising naast het Gelderse Vallei Ziekenhuis. Hij was onderweg naar Bennekom om zijn vriendin en hun drie weken oude dochtertje op te halen om zijn verjaardag te vieren. ,,Ik ben heel blij dat zij niet in de auto zaten’’, zegt de Edenaar.

‘Het ging echt heel hard’

,,Ik stond op de linkerbaan om rechtdoor te rijden. Toen ik groen licht kreeg, wilde ik oversteken naar de Tooroplaan. Het was druk en terwijl ik optrok, zag ik van links met een rotgang een auto aankomen. Ik ben vol in de remmen gegaan.

Dat is mijn redding geweest, anders had hij me vol in mijn portier geramd. Nu raakte ik de grijze Ford Mondeo met mijn voorkant. Het ging echt heel hard.’’

Quote

Ik kreeg te horen dat ze druk waren met het verhoren van getuigen. Raar, want ze hadden mij nog niet eens gesproken!

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede