Volledig scherm
Wethouder Hester Veltman, tweede van rechts, poseert met medewerkers van Restore. © Restore

Restore kringloop in Ede krijgt landelijk erkend keurmerk

EDE - Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) heeft Restore kringloop in Ede het Keurmerk Kringloopbedrijven uitgereikt. Wethouder Hester Veltman en manager Roelf Jager onthulden de schildjes aan de muur van de Restorewinkel en het Restoremagazijn. 

Quote

Iedere opkoper mag zichzelf kringloop­be­drijf noemen, maar Restore wil meer doen dan de verkoop van gebruikte spullen

Leonie Reinders

Jager is natuurlijk een blij man: ,,Dit is een enorme opsteker. Alle medewerkers en vrijwilligers hebben deze erkenning dik verdiend.'' ,,Iedere opkoper mag zichzelf kringloopbedrijf noemen'', zegt Leonie Reinders, directeur van BKN. ,,Maar Restore wil meer doen dan de verkoop van gebruikte spullen. De organisatie zet zich in voor mens en milieu.” 

Bij Restore werken professionals samen met vrijwilligers en mensen die bij een regulier bedrijf moeilijk aan een baan kunnen komen. Daarnaast krijgen gebruikte goederen een tweede leven, omdat ze voor anderen nog waardevol zijn en niet op de afvalberg belanden.

Keurmerk

Om voor iedereen duidelijk te maken welke kringloopbedrijven zich op een professionele manier inzetten voor mens en milieu, heeft de BKN het keurmerk in het leven geroepen. Bedrijven moeten aan meerdere zaken voldoen om in aanmerking te komen. Zo moet het onder meer een veilige werkplek zijn en moeten goederen en geld moeten goed geregistreerd worden.

Veltman had ook mooie woorden voor Restore: ,,Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Ook mensen die op afstand van de arbeidsmarkt staan. Restore kringloop biedt die mensen een veilige, leerzame en gezellige werkplek. Dat hoor ik ook van de mensen die hier werken. Dat is heel waardevol. De winkel is zichtbaar voor klanten, maar achter de schermen gebeurt er veel meer. Daarom is een werkbezoek zo bijzonder.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede