Volledig scherm
Squash is een van de sporten die tijdens de European Company Sport Games in Ede wordt gespeeld. © AFP

Sporters ook naar Ede tijdens ‘Olympische Spelen voor bedrijfssporters’

EDE - Arnhem is van 23 tot en met 27 juni 2021 gastheer van de European Company Sport Games. Tijdens deze ‘Olympische Spelen voor bedrijfssporters’ komen zo’n vijfduizend werknemers van vijfhonderd bedrijven uit meer dan dertig landen tegen elkaar in actie. Ook Ede is betrokken bij het evenement.

In Ede staan zwemmen, basketbal en squash op het programma. De zwemmers strijden om de medailles in zwembad De Peppel. De basketballers spelen hun wedstrijden in de Van der Knaaphal. Squash Ede stelt zijn speelhal beschikbaar voor de squashcompetitie. De organisatie voert nog overleg met eigenaren van overnachtingsgelegenheden over de mogelijke huisvesting van deelnemers in de gemeente Ede.

Mooiste regio

Ede ziet volgens een woordvoerder diverse kansen met het binnenhalen van een deel van dit evenement. ,,Door de vele bedrijven die naar de regio is er zicht op economische samenwerking, bijvoorbeeld voor foodbedrijven’’, meent de woordvoerder. ,,Voor de bedrijven zelf zijn deze Spelen een mooie stip op de horizon om met thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Daarnaast kunnen we aan de vele deelnemers onze regio presenteren als een van de mooiste, zo niet de mooiste van Nederland.’’

De European Company Sport Games vinden al sinds 1977 plaats en worden eens in de twee jaar gehouden. De eerste editie was in Eindhoven, met dank aan initiator Philips. De achterliggende gedachte is mensen fitter en bedrijven vitaler te maken. Begin volgend jaar wordt actief gestart met de werving in het bedrijfsleven voor deelname. De eerstvolgende editie is volgend jaar in het Oostenrijkse Salzburg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede