Volledig scherm
Station Veenendaal-De Klomp.

Station Veenendaal De Klomp twee dagen niet bereikbaar voor bussen

DE KLOMP - Reizigers van en naar treinstation Veenendaal-De Klomp kunnen daar in het weekeinde van 30 november niet op de bus stappen. Dat heeft te maken met werkzaamheden aan de bushaltes. De parkeerterreinen blijven wel bereikbaar.

Het station krijgt er een extra busperron omdat de dienstregeling wordt uitgebreid. Zo komt er een nieuwe buslijn die van het station via de Rondweg-Oost naar Veenendaal gaat rijden

Het werk is vorige week al begonnen. Tot en met vrijdag 29 november bestaan de werkzaamheden uit het opbreken van de bestrating, grond- en rioleringswerkzaamheden en het weer aanbrengen van de onderste lagen asfalt waarbij de P&R bereikbaar blijft. 

Tijdelijke halte aan de Stationsweg

Vanaf vrijdagavond 29 november (20.00 uur)  tot zaterdagavond 30 november (23.59 uur)  is het busstation niet bereikbaar voor bussen. De afsluiting is nodig om het wegdek te kunnen frezen en asfaltdeklagen aan te kunnen brengen. Passagiers kunnen in- en uitstappen bij een tijdelijke halte aan de Stationsweg 4 in De Klomp. De P&R blijft wel bereikbaar. 

Het werk moet uiterlijk 15 december klaar zijn, op 16 december gaat de nieuwe dienstregeling in. In die dienstregeling zijn extra ritten zijn opgenomen voor de buslijnen 80 (Amersfoort-Woudenberg-Veenendaal De Klomp) en de nieuwe lijn 87 (Veenendaal-Veenendaal De Klomp). 

In samenwerking met indebuurt Ede