De 15-jarige scholiere Koosje Kooij wil volgend schooljaar meedoen met School at Sea, waarbij een zeilschip in een half jaar naar de Cariben zeilt en weer terug. Hiervoor heeft ze 25.000 euro nodig, dit geld wilt ze inzamelen door sponsering en een loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
De 15-jarige scholiere Koosje Kooij wil volgend schooljaar meedoen met School at Sea, waarbij een zeilschip in een half jaar naar de Cariben zeilt en weer terug. Hiervoor heeft ze 25.000 euro nodig, dit geld wilt ze inzamelen door sponsering en een loterij. © Herman Stöver

Straks doet Koosje 5 gym op een zeilschip, nu zamelt ze alvast 25.000 euro in: ‘Ik wil zoveel mogelijk leren’

Een half jaar lang niet naar school fietsen, maar les krijgen midden op de oceaan. Met School at Sea wil Koosje Kooij (15) in oktober naar de Cariben zeilen en weer terug. Voor dit avontuur moet de Edese scholiere nog wel een bedrag van 25.000 euro bij elkaar weten te brengen.

0 reacties

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven
  Play

  Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven

 2. Zes gastarbeiders omgekomen bij busongeluk in Polen
  Play

  Zes gastarbei­ders omgekomen bij busongeluk in Polen