Volledig scherm
Een werk op het Museumplein in Ede tijdens een vorige editie van het Street Art Festival. © Margreet Terpstra/DG

Street Art Festival gaat naar binnen: graffiti-artiesten gaan parkeergarage Pathé opfleuren

EDE - De parkeergarage van de Pathé-bioscoop in Ede wordt tijdens het Street Art Festival beschilderd door graffiti-artiesten. Het is voor het eerst dat het festival, georganiseerd door poppodium Astrant, binnen plaatsvindt.  

,,De kale muren sluiten niet goed aan op de klantbeleving in de bioscoop", weet organisator Xander van Soelen. Daarom gaan lokale en internationale artiesten daar op 14 en 15 september, een half jaar later dan gebruikelijk, aan de slag met het thema ‘film'. Pathé heeft de locatie zelf aangeboden aan het festival en is ook mede-investeerder. Van Soelen: ,,Ik ben blij dat het festival door kan gaan en ben benieuwd naar de werken.”

De artiesten Rosalie de Graaf en ‘FAKE’ hebben al toegezegd om naar Ede te komen. De Graaf maakte deze week nog een muurschildering van Duncan Laurence, winnaar van het Eurovisiesongfestival. De werken van ‘FAKE’ zijn volgens Van Soelen vergelijkbaar met die van de Britse kunstenaar Banksy. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede