Volledig scherm
De Van der Knaaphal vlak voor de oplevering. © Herman Stöver

Talentteams brengen eredivisie volleybal naar Ede

EDE - De Nederlandse volleybaltoptalenten gaan hun wedstrijden in de eredivisie spelen in de Van der Knaaphal in Ede. Daarmee krijgt de in 2018 gebouwde sporthal alsnog volleybal op eredivisieniveau. 

De twee Talent Teams (mannen en vrouwen) speelden voorheen op sportcentrum Papendal bij Arnhem. Begin 2019 speelden de teams al enkele wedstrijden in Ede. De nieuwe sporthal van Ede was juist gebouwd met het oog op eredivisievolleybal maar de beoogde club VVP hield in 2018 op te bestaan.

Definitief naar Ede

De talententeams - die zowel bij de mannen als de vrouwen in de eredivisie spelen - gaan dit seizoen ook definitief hun wedstrijden afwerken in de Van der Knaaphal. De volleybalbond, de gemeente Ede en Sportservice Ede hebben daar een overeenkomst over gesloten.

Wethouder Peter de Pater: ,,De Van der Knaaphal heeft precies de functie die we voor ogen hadden. Het dagelijkse programma was al gevuld met sportonderwijs, recreatieve sport, wedstrijden en talentontwikkeling. Nu komt hier ook structureel topsport bij.”

Michel Everaert van de Nevobo: ,, We zijn dan enorm blij dat de Nevobo-talenten vanaf nu in de Van der Knaaphal hun thuiswedstrijden kunnen spelen. Vooral ook omdat we samen met de gemeente Ede een plan hebben gemaakt om volleybal in Ede verder te ontwikkelen.” 

Voor spek en bonen meedoen

Beide teams spelen overigens wel in de eredivisie mee 'voor spek en bonen'.  De ploegen kunnen zich niet kwalificeren voor de play-offs. De ploegen zijn in het verleden in de eredivisie geplaatst zodat ze beter kunnen worden in een competitie met meer weerstand.

De volleybalsters van het Talent Team spelen vanavond om 20.00 uur hun eerste ‘thuiswedstrijd’ in Ede in de eredivisie. Hun tegenstander is Set Up'65. De mannen van het Talent Team spelen woensdag om 20.00 uur tegen Zaanstad.

Volledig scherm
Het Talent Team bij de vrouwen © Nevobo
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede