Volledig scherm
Foto ter illustratie © Tamara Reijers

Taptoe Ede trekt een groter jasje aan

EDE - Liefhebbers van de Taptoe kunnen vanavond hun hart ophalen in Ede. Deze keer niet in sporthal De Peppel maar in de veel grotere  Cees van der Knaaphal. ,,De Peppel bleek bij de eerste editie al te klein", aldus Ed Gerressen van de organisatie.

Na het succes van de uitverkochte eerste editie, gaat Indoor Taptoe Muziekstad Ede dit jaar naar een ruimere locatie, namelijk de Cees van der Knaaphal in Ede. Hier treden vanavond vanaf 19.00 uur allerlei top-orkesten op in een avondvullend taptoeprogramma.

Enkele van de deelnemers zijn de Jeugdshowband Irene Ede, Iserlohner Stadtmusikanten uit Duitsland, OBK Rhenen, de Showband Takostu Stiens, Adest Musica Sassenheim en de Showband Irene Ede.

Jeugdkorpsen overdag actief

Eerder op de dag is in dezelfde hal het nationale jeugdfestival voor jeugdkorpsen. Daarin strijden jeugdige muzikanten voor de medailles en voor een gastoptreden tijdens de taptoe ´s avonds. Gerressen: ,,We willen dat jeugdfestival de komende jaren nog verder uitbreiden.”

De verhuizing naar de grotere hal is omdat bij de eerste editie het al snel uitverkocht was. ,,In de Van der Knaaphal hebben we meer ruimte en kunnen we meer mensen kwijt. Bovendien kun je vanaf de tribunes ook mooi de looplijnen van de taptoe korpsen zien.”

In samenwerking met indebuurt Ede