Volledig scherm
PREMIUM
'Tiny House' aan de Voorburglaan in Wageningen. © Google Streetview

‘Tiny Houses’ in Ede komen maar moeilijk van de grond

EDE - Een groep Edenaren zoekt al meer dan twee jaar een plek om zogeheten ‘Tiny Houses’ te bouwen. Alleen wil die plek er maar niet komen.

Jack Hage woont met zijn vrouw en dochter in een hoekhuis in Bennekom, maar wil graag een wat vrijer huis in de natuur. Dat hoeft niet groot te zijn. Samen met circa vijftien andere enthousiastelingen is hij op zoek naar een plek in de gemeente Ede om ‘Tiny Houses’ te bouwen. Dat zijn kleine huizen met een oppervlakte van 40 tot 50 vierkante meter. De groep wil er tien tot twaalf neerzetten. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede