Volledig scherm
PREMIUM
Het podium van het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Montferland. Van links naar rechts: Jos van Emden, Tom Dumoulin en Robert Gesink. © Cor Vos

Titelstrijd wielrennen kan organiserende gemeente veel geld kosten

EDE - Ede is trots op het binnenhalen van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de weg. Het leverde de gemeenten Montferland en Woensdrecht de afgelopen twee jaar wisselende ‘baten’ op.

Een kampioenschap waar de landelijke televisie veel aandacht aan besteedt, levert altijd een hoop publiciteit op voor de plaats waar die titelstrijd wordt gehouden. Een wielerwedstrijd op de weg is extra interessant, omdat die lang duurt. Lees: voor veel tv-uren zorgt. Alle reden voor Ede om voor de zevende keer gastheer te zijn. Of Ede van de eerdere kampioenschappen (van 1892 tot en met 1896 en 1910) veel wijzer is geworden, valt niet te zeggen. Wel blijft de stad voor eeuwig de plek waar de grote Jaap Eden in 1893 en 1894 Nederlands kampioen werd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede