Treinverkeer weer op gang na branden langs spoorlijnen

update/videoEDE - Door diverse branden lag zaterdagavond op meerdere trajecten het treinverkeer plat. Langs de Doctor Hartogsweg ter hoogte van Bennekom waren zaterdagavond meerdere brandhaarden ontstaan. Een vastgelopen wiel van een trein was daar de oorzaak van de brand. 

Inmiddels is het vuur geblust. 

De brandhaarden ontstonden langs de spoorlijn, onder meer ook in Oosterbeek en Ede. Het waren zeker vier brandhaarden. Tot 22.30 uur reden er door de branden geen treinen tussen Arnhem Centraal en Ede-Wageningen. Inmiddels is het treinverkeer op gang gekomen. 

Mogelijk speelt het droge weer een rol bij het ontstaan van de branden. Brandweerlieden hadden grote moeite de locaties te bereiken en om voldoende materiaal ter plekke te krijgen om de branden te blussen. Hierdoor ontstond er veel vertraging. 

Bermbrand

Eerder op de avond is er al vertraging ontstaan tussen Winterswijk en Zutphen. Ook daar was een bermbrand ontstaan, waarbij flinke rookontwikkeling ontstond. Die brand was tegen 21.30 uur weer onder controle. Het treinverkeer tussen Winterswijk en Zutphen komt naar verwachting vanaf 22.45 uur weer op gang, zo meldt de NS. Het vuur werd ontdekt door een treinmachinist, die de brandweer waarschuwde. Drie brandweerwagens en extra waterwagens waren uitgerukt om het vuur te bestrijden. 

Wie vanuit Nijmegen richting Venlo reist, moet eveneens rekening houden met langere reistijden. Dit vanwege een verstoring elders, zo meldt de NS. Naar verwachting rijden de treinen vanaf 22.00 uur weer normaal. 

Volledig scherm
Een van de brandhaarden. © Luke Beens/Persbureau Heitink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede