Volledig scherm
PREMIUM
© Herman Stöver

Uit eerbied voor de schepping aan het werk bij de hei

BENNEKOM - Koud en nat is het deze zaterdag en nauwelijks een hond in het bos. Maar de natuurvrijwilligers van A Rocha uit Bennekom laten zich niet kisten. Hup de regenjassen en stevige laarzen aan en er wordt gewoon gekapt en gezaagd tijdens de werkmiddag op het Bennekomse heitje. 

Halverwege is er chocomel met slagroom en onderhoudt voorzitter John Smits de druipnatte doch goedgeluimde aanwezigen met een educatief ‘bomenverhaal.’

Voor vrijwilliger Piet Ribberink (77) is het regenachtige weer geen reden om zich af te melden voor de vaste maandelijkse winteractiviteit van natuurvereniging A Rocha. ,,Nee hoor, we hebben dat zo gepland en mensen rekenen erop dat je komt. Ik kan best tegen een beetje regen hoor.’’ Zijn regenpak zat nog nieuw in het zakje, waarmee hij maar wil zeggen dat het eigenlijk altijd droog is tijdens de werksessies. 

Vitaal

A Rocha onderhoudt sinds een aantal maanden een stukje heide in het Bennekomse bos, zo’n 50 meter ten zuiden van de Oost-Breukelderweg. De gemeente Ede is eigenaar van deze natuur en heeft dit gebied toegewezen aan de natuurvereniging. De heide wordt voor de vrijwillige natuurwerkers ontdaan van alle jonge boompjes zodat de originele vegetatie kan herstellen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede