Volledig scherm
Foto ter illustratie: Wolkjes bij zonsopkomst op station Ede-Wageningen. © Jan-Freerk Kloen

Valleilijn iets vaker op tijd vertrokken

De Valleilijn, de trein van Connexxion die rijdt op het traject tussen de stations Amersfoort en Ede-Wageningen, is in 2018 iets vaker op tijd vertrokken dan in 2017. Een trein vertrekt op tijd als het verschil tussen de geplande en werkelijke vertrektijd niet groter is dan drie minuten.

Waar de opvallende blauwe treinstellen in 2017 nog in 95,3 procent van de gevallen op tijd vertrok, is dit percentage in 2018 iets gestegen naar 95,5 procent. Volgens ProRail moet minimaal 89,9 procent van de treinen op tijd van een station vertrekken. Van andere stations in de Vallei zijn geen cijfers, de spoorbeheerder meet landelijk op slechts 55 stations.

Voor wie regelmatig in een stilgevallen trein zat en zich niet in de cijfers kan vinden: dat kan kloppen. ProRail neemt in de getallen geen uitgevallen aankomsten mee. Ook aankomsten van vervangen treinen zijn niet in de getallen verwerkt.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede