Een vakantiepark op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vakantiepark op de Veluwe. © DG

Veluwewet moet verpaupering op vakantieparken tegengaan

EDE - Om verpaupering van vakantieparken in de regio tegen te gaan, moeten eigenaren van een vakantiehuis straks betalen voor onderhoud en verplicht lid worden van een overkoepelende vereniging.

Het is een van de maatregelen die moet worden vastgelegd in een zogenoemde Veluwewet. Organisaties en gemeenten in het natuurgebied willen met die wet meer grip krijgen op problemen met strenge natuurregels, permanente bewoning van vakantieparken, teveel toerisme op dezelfde plekken en andere problemen in het gebied. Dat bevestigt Rob van den Hazel, manager van het programma Vitale Vakantieparken.

Quote

Denk aan vakantie­par­ken waar alle huisjes individu­eel eigendom worden.Daar willen we wel in kunnen sturen

Rob van den Hazel, manager Vitale Vakantieparken

De Veluwewet moet worden betaald van de 12,5 miljoen euro die de regio vorige week van het Rijk kreeg. ,,Het gaat om bepaalde wet - en regelgeving die ons op het allerlaagste niveau voor problemen plaatst'', zegt Van den Hazel.

,,Denk aan vakantieparken waar alle huisjes individueel eigendom worden. Dan zie je dat het gezamenlijke onderhoud van een park achteruit gaat. Dat kunnen we nu niet tegengaan. Daar willen we wel in kunnen sturen.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede