De rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem. © ANP

Vervoerder uit Ede grijpt ‘onterecht’ naast ‘miljoenenomzet’: gemeenten en provincie voor de rechter

ARNHEM/ EDE - Enkele miljoenen euro’s aan omzet wordt vervoerder Noot uit Ede onterecht door de neus geboord. Tenminste, dat vindt het bedrijf zelf. Daarom sleepte het Doelgroepenvervoer Regio Arnhem-Nijmegen (DRAN), een samenwerkingsverband van Gelderse gemeenten en de provincie, vanochtend voor de rechter.

Dagvaardingen voor Gelderland en alle achttien gemeenten rond Arnhem en Nijmegen. Een verhit gesprek tussen de directeuren van Noot en DRAN. ,,Er is behoorlijk veel gebeurd in aanloop naar deze kort gedingen’’, sprak de advocaat van DRAN in de rechtbank van Arnhem.

De bezwaren van Noot tegen de vermeende boosdoener zijn behoorlijk complex. Kort samengevat zegt het Edese bedrijf dat DRAN zich niet aan de eigen regels heeft gehouden bij de aanbesteding van vervoer over vaste routes in Arnhem-Zuid, bijvoorbeeld voor scholieren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

In samenwerking met indebuurt Ede