Volledig scherm
Wateroverlast na de leidingbreuk in Ede. © Marianne Andes

Waterleiding geknapt: grote delen van Ede, Bennekom en Lunteren urenlang zonder water

updateEDE - Delen van Ede, Lunteren en Bennekom hebben maandag urenlang zonder water gezeten. Dat had te maken met een leidingbreuk in de buurt van de Keesomstraat, zo meldt waterbedrijf Vitens. 

Het is nog onduidelijk hoeveel huishoudens exact last van de storing hebben gehad. De storing ontstond rond 15.30 uur. Pas rond 19.00 uur was die verholpen. Volgens de gemeente hebben grote delen van de plaatsen te maken gehad met de waterstoring. 

Monteurs van het waterbedrijf hebben reparatiewerkzaamheden verricht. In sommige delen van Ede, Bennekom en Lunteren kon de waterdruk helemaal of gedeeltelijk weg zijn gevallen. Op de Keesomstraat zorgde de leidingbreuk voor ondergelopen delen van de straat. 

Op Twitter reageerden veel mensen op de storing. ‘Mooie uitdaging met vier jonge kids', liet een twitteraarster bijvoorbeeld weten. Een ander riep op de ouderen goed te informeren, omdat zij vaak geen internet hebben. 

Consequenties voor verkeer

De Keesomstraat was tussen de kruisingen met de Einsteinstraat en Galvanistraat deels afgesloten. ‘Houd rekening met extra drukte en omleidingen', liet de gemeente via Twitter weten. 

De wateroverlast had ook consequenties voor het verkeer, de Keesomstraat is een belangrijke verkeersader van de A12 naar het centrum van Ede. Het verkeer richting het centrum is gestremd.  

In samenwerking met indebuurt Ede